Thailand

Bangkok: Sydostasiens Ullared

on
28 november, 2016

 

Bangkok är en av mina absoluta favoritstäder men har en tendens att locka fram en av mina allra värsta sidor – den överkonsumerande shopaholicen i mig. I Sverige hatar jag att shoppa, jag gör det bara när jag verkligen måste och då går jag mest runt och suckar över att jag tycker att allt är fult, dyrt och ser likadant ut i alla affärer. Men i Bangkok… de senaste två dagarna sedan jag kom hit har jag inte gjort någonting annat än att maniskt dammsuga staden på fynd, mer fynd och diverse bra-att-ha-saker. Och så julklappar såklart, till saken hör ju att det inte är så långt till jul.

För att fynda kläder till löjligt låga priser går jag till grossistmarknaden Pratunam Market som sträcker sig hela vägen från korsningen av Petchburi road och Ratchaprarop road upp till Baiyoke Towers I och II. Sektionen närmast Petchburi road har mest ”finkläder” medan månglarna närmare Baiyoke Towers I mestadels säljer vardags- och trend-kläder. Vid Baiyoke Towers I finns också shoppinggallerian Baiyoke Gallery med sina fem våningar av småbutiker. I den andra änden av marknaden vid Petchburi road finns gigantiska Platinum Fashion Mall där priserna visserligen är något högre men fortfarande relativt låga. Strax till väster om Platinum Mall ligger Pantip Plaza, ett fem våningar högt elektronikshoppingscenter, ett paradis för IT-nördar! Några kvarter söderut från Platinum Mall håller det just nu på att byggas en ny marknad som kommer heta Platinum Market och är tänkt att bli den största marknaden i Bangkoks innerstad, det är dock oklart när den kommer att öppnas.

 

 

För att fynda …tja, precis vad som helst som kan tänkas och inte tänkas gå att köpa för pengar finns det dock bara en marknad som gäller: Chatuchak Weekend Market. Som namnet antyder så håller denna marknadernas marknad med stort M öppet på helgerna (9-18) samt på fredagar (18-24), förutom blomsektionen som också håller öppet onsdagar och torsdagar. Här på en av världens allra största marknader kan man köpa ALLT från möbler, skor, hantverk, kläder, konst till husdjur (tips för djurvänner: undvik djursektionen helt, du vill inte se djurhållningen här!). Man kan lätt irra runt en hel dag bland de tusentals marknadsstånden, bara för att upptäcka att man i själva verket bara besökt en bråkdel av marknaden.

Hursomhelst, jag säger som jag sa förra gången jag var i Bangkok och gången innan det: nästa gång jag kommer till Bangkok, ska jag minsann bara besöka icke-kommersiella finkulturställen och fina tempel och helt skippa den kommersiella shoppinghysterin, men det blir nästa gång alltså…

TAGS

LEAVE A COMMENT

VÄLKOMMEN

Hej, jag heter Veronika och jag är en resejunkie. Äventyrsresor, storstadsresor, budgetresor, flashpackingresor, aktiva resor, introverta resor, som den resefanatiker jag är uppskattar jag alla slags resor. Vid sidan av mitt heltidsjobb reser jag därför så mycket och ofta jag bara kan. Följ med mig och upptäck världen!

PRENUMERERA
TRANSLATE