Restips

Så fyndar du billiga flygbiljetter

on
18 januari, 2017

Hur man hittar de billigaste flygbiljetterna tycks vara en hel vetenskap i sig. Enligt resesökmotorn Momondo till exempel så har deras statistisk visat att flygbiljetten blir billigast om du bokar den 53 dagar innan men inte på en måndag, flyger på en tisdag och väljer kvällsavgångar mellan 18 och 00. Mitt ledord då jag letar efter billiga flygbiljetter är dock kort och gott: flexibilitet! Om du har möjlighet att vara flexibel med datum och tid och helst också flygplats så kan du lätt tjäna hundralappar eller till och med tusenlappar. Använd en flygsökmotor som har en prismatris-funktion för att få en översikt över vilka priser som gäller för utresa och hemresa olika datum.

Utöver att vara flexibel så är mitt tips för att fynda flygbiljetter: glöm inte charterbolagen! Även om du inte direkt är charterturist-typen så kan det vara väl värt att kolla in deras sistaminuten-erbjudanden på flygstolar, om resmålet du planerar att åka till ligger i närheten av en flygplats charterbolagen flyger till det vill säga. Det händer till och med att de skänker bort sistaminuten-enkelresor för 0 kr! Ett enkelt sätt att hitta billiga flygresor med charterbolagen är att använda någon av de resesökmotorerna som specialiserat sig på charterresor ( till exempel http://www.sistaminutenresor.com/)

Genom att fynda sistaminuten-charterflyg flög jag till exempel med direktflyg till Sri Lanka för några år sedan för 3500 kr tur och retur. Imorgon flyger jag till Puerto Plata i Dominikanska republiken. Hela 1998 buckaroonies fick jag pynta ut för den flygresan (direktflyg) tur och retur, inte så blodigt dyrt va?

TAGS

LEAVE A COMMENT

VÄLKOMMEN

Hej, jag heter Veronika och jag är en resejunkie. Äventyrsresor, storstadsresor, budgetresor, flashpackingresor, aktiva resor, introverta resor, som den resefanatiker jag är uppskattar jag alla slags resor. Vid sidan av mitt heltidsjobb reser jag därför så mycket och ofta jag bara kan. Följ med mig och upptäck världen!

PRENUMERERA
TRANSLATE