Kitesurfning i Cabarete
Dominikanska republiken

Cabarete – Life is better when you SUP/surf

on
23 januari, 2017

Befinner mig just nu i Cabarete som är en livlig semesterort i Dominikanska republiken, internationellt känd för att vara Karibiens surfmecka nummer ett. Detta tack vare att vind- och vågförhållanden här är idealiska för såväl kitesurfare, vindsurfare, surfare och SUP-surfare. ”Råkade” spontanboka en sistaminuten-flygstol till Puerto Plata då jag såg att priset gått ned till 2000 kr tur och retur och Dominikanska republiken är ett resmål som jag länge tänkt besöka. Från flygplatsen Puerto Plata tar det bara cirka 20 minuter med bil/taxi till Cabarete.

Då jag paddlar SUP (Stand Up Paddleboarding) hemma i Sverige så har jag passat på att ta en nybörjarlektion här i SUP-surfing för att lära mig att fånga vågor med SUP-brädan. Efter två dagars träning på brädan är jag blåslagen både här och där efter cirka femhundrasjuttiotre wipeouts, men det har helt klart varit värt det! Surfskolor finns i ett närmast otaligt antal i Cabarete. Själv valde jag Vela Windsurf Center som har ett stort sortiment av fina brädor och utrustning från Starboard och JP Australia.

 

 

Man skulle kunna föreställa sig att en aktiv ort som Cabarete främst tilltalar en yngre publik, men faktum är att jag noterat att majoriteten av turisterna här faktiskt tycks vara i pensionärsåldern (med andra ord smälter jag in ganska bra här, haha). Naiv som jag är trodde jag såklart att de gamla gubbarna är här för att kitesurfa. Min surfinstruktör krossade dock brutalt mina föreställningar om att oldboysen är här för att lära sig göra kite-loopar då han berättade att det finns en utbredd prostitution i Cabarete och att många av gubbarna kommit hit för att köpa prostituerade.

Om man bortser från prostitutionen/torskarna så är Cabarete en skön liten surfstad med en laidback stämning, bra restauranger och en fin strand. Stadskärnan med dess layout vinner kanske inget charmpris direkt då den består av en bit hårt trafikerad genomfartsväg som man byggt restauranger, butiker och hotell längs med. Men hey vad gör det när det ändå är stranden man kommer hit för! Imorgon kommer jag ta mig vidare härifrån till den lilla byn Las Galeras som ligger längst ut på Samanáhalvön, det kommer bli en nätt resa på cirka 5 timmar med lokalbuss och gua gua (det lokala färdmedlet).

 

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

VÄLKOMMEN

Hej, jag heter Veronika och jag är en resejunkie. Äventyrsresor, storstadsresor, budgetresor, flashpackingresor, aktiva resor, introverta resor, som den resefanatiker jag är uppskattar jag alla slags resor. Vid sidan av mitt heltidsjobb reser jag därför så mycket och ofta jag bara kan. Följ med mig och upptäck världen!

PRENUMERERA
TRANSLATE