Sakura,Körsbärsblommor, Megura, Tokyo
Japan

Throwback Travel Thursday – Sakura-mania i Tokyo 2016

on
6 april, 2017

 

Idag för exakt ett år sedan befann jag mig i Tokyo mitt under körsbärsblomningssäsongens peak. Körsbärsblomning heter sakura på japanska och japanerna är som tokiga i allt som har med sakura och hanami (körsbärsblom-åskådning) att göra.

Hela Tokyo tycktes vid den här tidpunkten skimra i rosa sakura. Längs med körsbärsblombeklädda gator strövade hanami-firare för att beskåda sakuran och fira in vårens ankomst. På kvällarna var parkerna smockfulla till bredden med hanami-firare som satt på sina filtar och drack öl och sake till körsbärsblomningens ära. När mörkret sänkt sig övergick firandet i ”yozakura”, vilket betyder ungefär nattlig hanami, i skenet av rosa papperslyktor.

Tänkte ägna detta mitt premiär-inlägg på Throwback Thursday-temat åt att lägga upp lite bilder från förra årets sakura-mania i Tokyo. Varsågoda!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TAGS

LEAVE A COMMENT

VÄLKOMMEN

Hej, jag heter Veronika och jag är en resejunkie. Äventyrsresor, storstadsresor, budgetresor, flashpackingresor, aktiva resor, introverta resor, som den resefanatiker jag är uppskattar jag alla slags resor. Vid sidan av mitt heltidsjobb reser jag därför så mycket och ofta jag bara kan. Följ med mig och upptäck världen!

PRENUMERERA
TRANSLATE