Lotus Lantern Parade, Seoul
Sydkorea

Lotus Lantern Festival i Seoul

on
29 april, 2017

 

Varje år i slutet av april så hålls det en festival i Seoul för att fira Buddhas födelsedag, Lotus Lantern Festival (연등회 på koreanska). I år fyller Buddha inte mindre än 2561 år, grattis gamle man! Visserligen är jag ingen buddhist, eller religiös i någon aspekt överhuvudtaget, men jag råkar både gilla festivaler och färgglada papperslyktor (vem gör inte det) så jag bestämde mig för att delta i festligheterna i alla fall. Medan huvudsyftet med festivalen är att fira Buddhas födelsedag så har varje års festival ett tema, årets tema är ““We Can Make a World without Discrimination”. Festivalen inleds med att tusentals papperslyktor ställs ut vid Jogyesa och Bongeunsa tempel samt vid vattendraget Cheonggyecheon som ringlar sig igenom Seouls centrum. Papperslyktorna tillverkas av traditionellt koreanskt rispapper, hanji.

 

 

Själva höjdpunkten på festivalen är paraden som gick av stapeln ikväll, då hundratusentals människor tågade och dansade genom Seoul bärandes på papperslyktor i alla dess färger och former. Danstrupper, munkar, musiktrupper, studenter, funktionsnedsatta människor, gamla människor, unga människor…det var verkligen en upplevelse att se glädjen i alla dessa människorna som deltog i paraden! (Jag hade lite problem dock med att fota paraden då den charmiga tanten som stod framför mig hela tiden dansade, vinkade och gjorde high-five med deltagare i paraden).

 

 

Imorgon, på Buddhas födelsedag, avslutas festligheterna med födelsedagsceremonier och tändning av lyktor i alla buddhistiska tempel runtom i landet. Själv kommer jag bege mig till staden Gyeongju imorgon, så jag får passa på att gratta honom där!

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

VÄLKOMMEN

Hej, jag heter Veronika och jag är en resejunkie. Äventyrsresor, storstadsresor, budgetresor, flashpackingresor, aktiva resor, introverta resor, som den resefanatiker jag är uppskattar jag alla slags resor. Vid sidan av mitt heltidsjobb reser jag därför så mycket och ofta jag bara kan. Följ med mig och upptäck världen!

PRENUMERERA
TRANSLATE