Blue lagoon, Malta
Malta

Malta del 1: resortliv och Blue Lagoon

on
4 september, 2017

Jag befinner mig just nu på en klassisk sol-bad-och-läsa-böcker-resa i Malta. Min ambition med den här resan sträcker sig just till att koppla av några dagar i solen, läsa böcker och dricka en och annan paraplydrink. Ibland behöver en det. Särskilt efter en lång sommar fylld med mycket och slitsamt jobb och inte så mycket annat. Så jag bokade in mig på ett stort resorthotell i norra Malta några dagar. Ett väldigt stort och lite slitet sådant. Det är första gången jag bor på ett sådant ställe (egentligen föredrar jag små, gärna familjeägda, hotell med karaktär), men priset var ett oslagbart fynd såhär under mellansäsongen och läget var…tja, nära till färjor till grannöarna i alla fall och så finns det ju en busshållplats utanför resorten. Jag gick vilse på hotellet när jag försökte hitta till poolen igår, var tvungen att först hitta till receptionen och fråga hur en hittar till poolen, sedan gick jag vilse igen när jag skulle hitta tillbaka till mitt rum. Oh well, det här med resortliv är kanske inte riktigt min kopp te men en ska ju prova på allting åtminstone en gång, heter det ju.

Idag gjorde jag en utflykt till Maltas minst hemliga badplats och turistattraktion #1, Blue Lagoon på Maltas lilla grannö Comino. Här är vattnet kristallklart och sådär löjligt vykortsturkost. Strategiskt valde jag att åka dit sent på eftermiddagen en vardag, för att undvika de värsta turisthorderna. Trodde jag. Den lilla ön vars bofasta population sträcker sig till blygsamma tre invånare (den fjärde gick hädan tidigare i år) var ändå relativt smockfull med badsugna gäster. En kan ju bara föreställa sig hur fullpackad den lilla ön är under helgerna och under högsäsong. Trots trängseln lyckades jag i alla fall hitta en ledig solstol på ett bra badställe (lycka till med det mitt på dagen eller på helgerna) och hoppade snabbt ned i det azurblå plurret och det var…fantastiskt! Som att simma i en gigantisk pool, helt klart värt att trängas lite för. Glömde att ta med mig snorkeln, så jag ska försöka återvända hit någon av mina resterande två dagar på Malta för att snorkla.

 

TAGS
RELATED POSTS
2 Comments
 1. Svara

  Cyprus Elpida

  31 december, 2019

  Love the post. My husband and I run a diving center in Cyprus. We want to offer something more than diving to our customers, something different, thought provoking, unique and absolutely appealing. Open to any ideas? Complimentary refreshments already a given…

 2. Svara

  Cyprus Elpida

  10 januari, 2020

  We love your content. Regards from Pissouri Bay Divers from Cyprus!

LEAVE A COMMENT

VÄLKOMMEN

Hej, jag heter Veronika och jag är en resejunkie. Äventyrsresor, storstadsresor, budgetresor, flashpackingresor, aktiva resor, introverta resor, som den resefanatiker jag är uppskattar jag alla slags resor. Vid sidan av mitt heltidsjobb reser jag därför så mycket och ofta jag bara kan. Följ med mig och upptäck världen!

PRENUMERERA
TRANSLATE