Haghpat, Armenien
Armenien

Dagsutflykt till Armenien från Tbilisi

on
16 oktober, 2017

 

Så jag inledde min Georgien-resa igår med att åka på en dagsutflykt till Armenien. Visserligen anlände jag rent fysiskt till Tbilisi redan i lördags eftermiddag, men inte psykiskt direkt eftersom jag var så jetleggad efter att ha rest/varit vaken hela natten att jag inte förmådde göra så mycket mer i lördags än att sova och tugga i mig några khinkhalis i Old Town i Tbilisi. Bokade in mig på en grupptour med Envoy tours, hade kollat upp dem i förväg och de verkade ha bra recensioner och priser. Armenien-utflykten gick till provinsen Lori i norra Armenien, som gränsar till Georgien. Där besöktes de av UNESCO världsarvsklassade klosterkomplexen Sanahin och Haghpat, samt klosterkomplexet Akhtala.

Sanahin är ett kloster byggt på 900-talet, namnet är armeniska för “denna är äldre än den där”, vilket syftar på att Sanahin sägs vara äldre än klostret i grannbyn Haghpat (också byggd på 900-talet). Båda Sanahin och Haghpat och även Akthtala är belägna högt uppe i bergen, så bara utsikten och naturen vid klostren gjorde resan värt varenda öre!

 

 

Fast den mest intressanta aspekten av resan till Armenien tyckte jag dock inte var att titta på dessa vackra, gamla religiösa byggnader, utan att få se en om än pytteliten del av Armenien, ett land som jag måste erkänna att jag vet alldeles för lite om men är nyfiken på. Att få se åtminstone pyttelite av byarna, folket, de gamla Sovjetbilarna som fortfarande kör på gatorna…Armenien är ett land som jag gärna återvänder till en dag och ser mer av!

Avslutade kvällen sedan med en georgisk öl på en artsy bar (Cabinet) i Tbilisi med den förträffliga guiden.
Imorgon planerar jag att åka upp till den lilla staden Kazbegi (Stepantsminda), om vädergudarna tillåter det alltså, för tillfället är tydligen vägen dit från Tbilisi helt insnöad och omöjlig att ta sig fram på, men jag håller tummarna för att vägen är öppen imorgon.

 

TAGS

LEAVE A COMMENT

VÄLKOMMEN

Hej, jag heter Veronika och jag är en resejunkie. Äventyrsresor, storstadsresor, budgetresor, flashpackingresor, aktiva resor, introverta resor, som den resefanatiker jag är uppskattar jag alla slags resor. Vid sidan av mitt heltidsjobb reser jag därför så mycket och ofta jag bara kan. Följ med mig och upptäck världen!

PRENUMERERA
TRANSLATE