Krishna Paradise Beach Resort, Cola beach, Goa
Indien

Pluggcation i Goa bokad!

on
24 februari, 2018

Nu är jag tjänstledig helt och hållet från mitt jobb sedan en vecka tillbaka, och det känns så skönt att äntligen känna att jag har tid och ork att börja ta itu med mina studier på allvar. För att ge min studiemotivation en extra boost har jag bestämt mig för att byta studiemiljö ett tag och dra iväg på en ”pluggcation” helt enkelt (och ja, jag uppfann ordet precis nu, tänk ”workation” fast med plugg istället för jobb). Det fina med uppsatskurser är ju att man fritt kan disponera över sin egen tid och sitt eget arbete, så varför då inte byta ut åtminstone en del av den tiden till att spendera den på en vacker strand i Goa, Indien istället för i grådaskiga februarideppiga Sverige?

Närmare bestämt så kommer jag tillbringa cirka tre och en halv vecka i Goa. De fyra främsta anledningarna till att jag valt just Goa till destination för min pluggcation är följande:

  1. Jag har varit i delstaten Goa åtminstone två gånger innan, så jag har redan sett och gjort de flesta ”turistmåsten” i området. Med andra ord behöver jag inte distraheras av lusten att flänga runt och uppleva allt som Goa har att erbjuda, utan jag kan istället slå mig ner vid en lugn strand med lite stimuli runtomkring och fokusera på mina studier.
  2. Maten! Som vegetarian anser jag Indien i sin helhet vara något av ett matparadis för vegetarianer. Även fast många av det goanska kökets rätter tyvärr är ”non-veg” (som fisk- och kötträtter kallas i Indien, jag älskar bara det faktum att vegetarianismen i alla fall rent språkligt utgör normen), så finns det ändå ett stort utbud av fantastisk ”veg” och ”pure-veg” mat här.
  3. Goas stränder och mysiga coco-huts! De vackra stränderna här behöver knappast presenteras närmare. En faktor som enligt mig i alla fall gör dem extra fina och mysiga är att det i enlighet med den indiska lagen om CRZ (Coastal Regulation Zone) är förbjudet att bygga permanenta bebyggelser nära havet. Därför saknas här de fula, gigantiska hotellkomplex som kännetecknar så många andra badorter i andra länder (i alla fall på stränderna). Istället byggs det varje år inför turistsäsongen upp små coco-huts, hyddor oftast byggda av bambu, vid stranden som sedan rivs när turistsäsongen är över.
  4. Ekonomiska skäl. Jag är för tillfället en student. Utan CSN eller någon som helst annan inkomst, jag lever på en skral budget bestående av lite undansparade pengar. Indien är ett billigt resmål att leva i (i alla fall för oss som tillhör den globala överklassen).

 

 

Flyget till Goa via Delhi som jag har köpt flygbiljetter till avgår från Arlanda på söndag om en vecka. Förhoppningsvis sitter jag på planet när det lyfter. Detta är tyvärr inte helt säkert. Anledningen till osäkerheten är jag bokade mina flygbiljetter via sidan Flygpoolen.se. Jag valde att boka mina flygbiljetter med Air India av en tredje part av den enkla anledningen att detta är ett skuldsatt flygbolag med kass ekonomi och bokar du flygbiljetter från en resebyrå kan du oftast köpa till en konkursförsäkring som ger dig pengarna tillbaka om flygbolaget mot förmodan skulle konka.

Så, jag köpte alltså flygbiljetterna från Flygpoolen och dumt nog gjorde jag som de flesta människor förmodligen gör då de gör webbokningar via reseagenter, jag följde de instruktioner som står i deras bokningsformulär, där står det att man ska fylla i ”Första förnamn enligt pass”. För säkerhets skull gick jag också in på deras FAQ och läste under rubriken ”hur ska jag fylla i namnen…”, där kan man läsa att man ska fylla i sitt ”första förnamn i passet och samtliga efternamn”. Sagt och gjort, dumt nog följde jag instruktionerna och inte min magkänsla som sa mig att det var konstigt att man inte skulle fylla i samtliga förnamn som i passet, som jag alltid har gjort innan vid bokning av flygbiljetter. Kollade upp detta med Air India och de bekräftade mycket riktigt att namnet på biljetten ska stå i sin helhet precis som i passet, de har strikta regler kring detta. Kontaktade Flygpoolens kundtjänst som 1. Märkligt nog blånekade kundtjänstpersonalen till att instruktionerna på deras hemsida står skrivna såsom de gör (märkligt; därför att vem som helst ju kan gå in på deras hemsida och läsa dem). 2. Försökte pressa mig till att betala 1800 kr för att rätta till detta fel som de orsakat genom felaktiga instruktioner.

Denna helt onödiga och energikrävande tvist tog till slut en oväntad men positiv vändning då jag blev uppringd av en person från Uvet Nordic (som äger Flygpoolen) som var hur trevlig som helst och sa att det inte ska vara några problem att flyga med bara första förnamn på biljetten, för säkerhet skull hjälpte hen mig lägga in samtliga förnamn i APIS (advanced passenger information system). Slutet gott, allt gott? Tja, jag hoppas det, men faktum kvarstår ju att Air India har strikta regler kring att samtliga namn i passet ska stå på biljetten, så jag kan bara hålla tummarna hårt för att personen som står i incheckningsdisken inte är en fullfjädrad paragrafryttare till person. Sensmoral en kan lära sig av den här historien är: skit fullständigt i vad som står i webformulär på bokningssidor av tredje part, fyll istället alltid i samtliga förnamn och efternamn såsom de står i passet för att undvika att behöva bli uppstressad i onödan inför en resa.

Solnedgångsbilden ovanför texten är förresten liksom bilden nedan hämtad från Krishna Paradise Beach Resorts hemsida (http://www.krishnaparadisecola.com/), jag har fått deras skriftliga tillåtelse till att använda dessa bilder på bloggen. Har förbokat boende för de första nätterna på Krishna Paradise Beach Resort på Cola beach. Jag har aldrig varit på just Cola beach innan, men av den information jag kan hitta online att döma verkar det vara en lugn och lite tråkig strand, vilket ju passar mitt syfte med resan. Har du som läser detta varit på Cola beach, eller kanske på någon annan lugn och tyst strand i Goa du kan tipsa om? Vore mycket tacksam i så fall över att få ta del av dina upplevelser och tips :).

 

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

VÄLKOMMEN

Hej, jag heter Veronika och jag är en resejunkie. Äventyrsresor, storstadsresor, budgetresor, flashpackingresor, aktiva resor, introverta resor, som den resefanatiker jag är uppskattar jag alla slags resor. Vid sidan av mitt heltidsjobb reser jag därför så mycket och ofta jag bara kan. Följ med mig och upptäck världen!

PRENUMERERA
TRANSLATE