Indien

Cola beach i Goa

on
11 mars, 2018

Har tillbringat snart en vecka nu på den vackra stranden Cola beach i Goa. En naturskön pärla till strand med en relativt låg kommersialiseringsgrad (för att vara i Goa). Här finns inga affärer, klubbar eller strandförsäljare. Bara en fin strand, med en fåtal boendealternativ som erbjuder beach huts eller stora tält i glamping-stil. Att hitta en taxi från flygplatsen hit var dock inte helt lätt, då det visade sig att de flesta taxichaufförer vägrar köra till Cola beach eftersom den lilla lervägen hit är så extremt gropig och dålig.

Alldeles bakom stranden ligger en liten sötvattenlagun där man kan simma några varv eller paddla kajak. Den enkla strandhyddan jag bor i står på en höjd med utsikt över lagunen och havet. För tillfället är det relativt mycket folk här, indier som kommit hit över helgen. Vill man ha en liten strand helt för sig själv är det emellertid ganska lätt att klättra över klipporna till vänster om stranden (förslagsvis med något annat än flipflops på fötterna), där det gömmer sig en liten ministrand som få hittar till.

 

 

De senaste tre dagarna har jag dessvärre inte rört mig några längre sträckor från min hydda, på grund av turistmage eller så kallad Delhi belly (även okära barn kan ha många namn…). Har med största sannolikhet mig själv att skylla för det, jag gjorde nämligen en mindre smart grej. Fyllde en flaska med kranvatten och ställde den på verandan till min hydda, för att kunna använda vattnet till att skölja av sand från fötterna. Senare på kvällen satte jag mig i stolen på verandan med en flaska mineralvatten för att beundra utsikten. Såklart blandade jag ihop vattenflaskorna så att jag råkade ta en klunk från flaskan med kranvatten istället för mineralvatten. Om det är en sak man INTE ska göra i Indien, såvida man inte är en kamikaze-turist, så är det att dricka kranvatten. Ett halvt dygn senare kom turistmagen med tillhörande feber som ett brev på posten.

Nu efter tre dagar börjar magen repa sig, tur det för jag planerar att flytta över till Agonda beach imorgon. Tacka vet jag imodium, den som uppfann det borde få nobelpriset!!

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

VÄLKOMMEN

Hej, jag heter Veronika och jag är en resejunkie. Äventyrsresor, storstadsresor, budgetresor, flashpackingresor, aktiva resor, introverta resor, som den resefanatiker jag är uppskattar jag alla slags resor. Vid sidan av mitt heltidsjobb reser jag därför så mycket och ofta jag bara kan. Följ med mig och upptäck världen!

PRENUMERERA
TRANSLATE